ESGLÉSIA DE NOSTRA SENYORA DELS ÀNGELS


Es tracta d’una església catalogada com a Bé de Rellevància Local.

La construcció de l’església de la Mare de Déu dels Àngels va començar l’any 1750, sota el control de l’ordre de Montesa, i es va acabar l’any 1864.  La capella adossada, de la Comunió, es va iniciar el 1800 i va finalitzar el 1876.

Es troba ubicada a la plaça del Poble de Silla  i va ser edificada al solar de l’antiga casa abadia al costat de l’església medieval del segle XIV, amb la qual va conviure durant 22 anys. Aquesta construcció va nàixer dins del moviment cultural del  neoclassicisme, encara que en la decoració d’algunes capelles aporta elements barrocs i corintis

L’església presenta una planta de creu llatina. L’altar principal és d’estil renaixentista i a la volta del presbiteri i a les petxines es poden veure frescs de gran valor amb varietat de colors, pintats per Vicent López.

Durant la seua construcció van intervindre diferents figures com José Cotanda, escultor i tallista a qui es va concedir el Premi  Acadèmic de Mèrit en el 1798.  També Josep Brell, Riquini i Barrientos.

No hay comentarios:

Publicar un comentario